Mijn diensten

Uw puppy laten wennen?

Dat kan bij Honden trimsalon Ouder Amstel gratis voor puppy’s van 9 tot 16 weken! U betaalt voor een puppy-wenbeurt eenmalig € 15,- en dit bedrag krijgt u terug in de vorm van korting op de volgende volledige trimbeurt. Het gaat hier om gewenning zonder wasbeurt. Uw pup wel laten wassen? Dan komt hier een kleine meerprijs van € 10,- voor kleine pups en € 15,- voor (middel)grote pups bij kijken.

Trim technieken

Verschillende technieken

Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van honden vachten. Honden hebben verschillende vachtsoorten en elke vachtsoort heeft zijn eigen trimtechniek:

knippen - effileren - scheren - uitkammen/borstelen - ontwollen – plukken - wassen – drogen

Knippen, scheren en effileren:
De vacht inkorten met schaar of tondeuse. Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht op een natuurlijk ogende manier. Het resultaat is wat natuurlijker dan met de rechte schaar. Hiervoor gebruik je een effileerschaar (uitdunschaar).

Voorbeelden van honden met knipvachten zijn: Poedel, Maltezer, Shih-Tzu, Boomer, Lhaso Apso, Yorkshire terrier. Honden met een effileervacht zijn o.a. Engelse Cockerspaniel, Golden Retriever, Cavelier King Charles, Stabij

Uitkammen, borstelen en ontwollen: Doorkammen/borstelen van de vacht en eventuele klitten verwijderen, mits dit er niet te veel zijn en het voor de hond dragelijk is. Ontwollen gebeurt vooral bij honden met een stokharige vacht. Eerst wordt de hond gewassen en daar-na gedroogd met de waterblazer, waardoor de losse onderwol al voor een deel wordt verwij-derd. Wanneer ze in de rui zijn kun je de hond ‘helpen’ zo snel mogelijk door de rui heen te komen.

Voorbeelden van honden met een stokharige vacht zijn: Duitse en Zwitserse herder, Husky, Berner Sennen, Schotse Collie, Newfoundlander .

Plukken: Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen tijdens de rui. De hond dient altijd goed ‘plukrijp’ te zijn om de huid zo min mogelijk te irriteren. Het loszittende dekhaar wordt plukje voor plukje met wortel en al verwijderd. Plukken wordt gedaan met de vingers of met een trimmes Het ruwe haar valt niet vanzelf uit en moet verwijderd worden om de nieuwe vacht ruimte te geven zich te ontwikkelen. Wanneer een ruwharige hond niet geplukt wordt is de kans op huidaandoeningen groter.

Voorbeelden van honden met plukvachten zijn: Ruwharige teckel, Cairn terrier, Bouvier, Schnauzer, Fox terrier, Airdale terrier, West Highland White terrier enz.

Aanbevolen behandelingen per jaar

Het aantal behandelingen verschilt per hond en is afhankelijk van de mate waarin u de vacht van uw hond zelf onderhoudt. Gemiddeld kunt u onderstaande richtlijn aanhouden.

• Glad / kortharige vachten – 2 tot 4x per jaar wassen en eventueel drogen
• Stokharige vachten - Ontwollen - 4 tot 6 x per jaar
• Lang harige vachten, weinig wol - 2 tot 4 x per jaar
• Krulvachten - Knippen / Scheren - 4 tot 8 x per jaar
• Ruwharige vachten- Plukken - 2 x per jaar
• Lang harige, veel onderwol - Effileren / Scheren - 4 tot 8 x per jaar

En dan zijn er nog de vele Boomers die meestal om de 2 a 3 maanden getrimd kunnen worden. Uiteraard ligt de uiteindelijke beslissing bij u. Maar als u te lang wacht en er klitten in de vacht komen, dan kan niet altijd meer het gewenste model worden behaald, en kan het voor veel ongemak voor u hond bij de trimsalon zorgen.

Prijslijst

De genoemde prijzen zijn richtprijzen. Ik kan de prijs pas echt bepalen bij het zien van de vacht, omdat elke hond en elke vacht anders is. Bij een complete trimbeurt zit wassen en drogen, het schoonmaken van oren en ogen, het knippen van nagels en eventueel het verwijderen van teken bij de prijs inbegrepen.


Kies de categorie:

Interesse?

Om een afspraak te maken met de trimsalon kunt u bellen met Ursula ( 06 38300186 ). Ben ik verhinderd om de telefoon op te nemen dan kunt u de voicemail inspreken en bel ik u zo spoedig mogelijk terug.


Bekijk de Contact pagina voor meer informatie.